De twaalfjarige Tebarak is aan zijn linkeroog blind geworden. Zijn rechteroog verliest ook steeds meer zicht. De enige optie is een operatie, maar zijn ouders hebben daar het geld niet voor. Tebarak maakt zich grote zorgen. Wat als hij straks niets meer ziet?

Het zijn parels van mensen, alle 400. Bescheiden, vriendelijk, hardwerkend, moedig. Kinderen, vaders en moeders uit Zuid-Ethiopië. Met nog een leven voor zich. Maar ze staan elke dag op in de wetenschap dat ze binnenkort blind zullen worden als hun oogaandoening niet snel wordt behandeld. 

Ze hebben geen geld voor een eenvoudige operatie, zelfs niet voor medicijnen. Dit mag niet de reden zijn dat binnenkort het licht in hun ogen uitdooft. Wil jij een van deze parels, zoals Tebarak het zicht teruggeven? Voor 70 euro maak je een staaroperatie mogelijk. 

Wie geef jij vandaag
het zicht weer terug?

Met een kleine ingreep in een lokale kliniek kunnen we een groot verschil maken. Wij willen graag 400 mensen helpen met een operatie, voor het te laat is en zij blind worden.

Doneer direct

14 euro
medicijnen oogziekte

35 euro
ziekenhuisbehandeling

70 euro
oogoperatie

Over het project

In de regio’s Batu en Butajira in Ethiopië zijn veel kinderen en volwassenen met oogproblemen zoals staar of trachoom. Dat komt door armoede en slechte hygiëne. Bij beide ziektes gaan je ogen langzaam achteruit tot je volledig blind bent en een operatie niet meer helpt. Maar als je op tijd ingrijpt, zijn deze ziektes goed te verhelpen.

Doneer direct

Aantal gesponsorde oogoperaties

0

Laatste donaties

  • €100
    Anoniem962 uur geleden
  • €11
    Anoniem1107 uur geleden
  • €11
    Anoniem1176 uur geleden