Wat doe je als je afgelegen woont en naar de oogarts moet?

Hoe komen we in actie?

In ons oogziekenhuis in de stad Butajira krijgen mensen met gevaarlijke oogziektes de zorg of operatie die ze zelf niet kunnen betalen – mede dankzij jou! Maar één groep bereiken we tot nu toe amper: mensen in de meest afgelegen gebieden, voor wie zelfs de reis naar onze kliniek onbetaalbaar is.  

Mobiele oogzorgteam

Wekelijks reist een team van vier mensen naar de meest afgelegen dorpen: één oogarts en drie gespecialiseerde verpleegkundigen. Om voorlichting te geven, oogtesten te doen, diagnoses te stellen én te opereren.

Voorlichting geven

In de dorpen geven we voorlichting over het voorkomen en behandelen van oogproblemen en –ziekten. Sommige oogziektes worden veroorzaakt door slechte hygiëne en kan je voorkomen door je te wassen met schoon water. 

Oogtesten en behandelingen

Na de voorlichting melden veel mensen zich voor een test of behandeling. Op één dag kunnen we zo’n 200 oogpatiënten helpen en 20 levens veranderende operaties uitvoeren. 

Aantal levens veranderende behandelingen

0

Laatste donaties

 • €100
  Anoniem
 • €11
  Anoniem
 • €11
  Anoniem

Bereik de onbereikbaren!

Met elke dag dat we dit team op pad kunnen sturen, krijgen mensen met ernstige oogziekten hoop, genezing en een nieuw perspectief! Help jij vandaag nog mee?

 • Oogzalf

  Voor 7,50 euro kan het team 5 mensen oogzalf geven waardoor blindheid kan worden voorkomen 

 • Operatie

  Met 22 euro kan het team 2 mensen opereren aan ontstoken oogleden, waardoor zij hun zicht weer terugkrijgen 

 • Oogtest

  Met 66 euro kan het team bij 10 mensen een oogtest doen, zodat oogproblemen op tijd worden opgespoord