“Het lijkt me vreselijk om te moeten horen dat je kind kanker heeft. Máár, een vroege diagnose én behandeling redt in 98% van de gevallen het leven van een kind.”

Maak kennis met Alpha
Tijdens een van de spreekuren in zijn kliniek onderzoek oogarts Piet Noë het jongetje Alpha (6 jaar.) Hij onderzoekt het linkeroog van Alpha en ziet al vrij snel dat het ernstig is: Retinoblastoom. Dit is een kwaadaardige tumor in het oog, zo vertelt dr. Noë: “Ik vind het altijd moeilijk om zo’n diagnose te delen met ouders. Het lijkt me vreselijk om te moeten horen dat je kind kanker heeft. Ik weet uit ervaring dat Alpha zonder behandeling het niet zal overleven. Máár, een vroege diagnose én behandeling redt in 98% van de gevallen het leven van een kind. Dus er is hoop”

Inmiddels is Alpha net klaar met zijn vijfde chemo. Naast Alpha willen we dit jaar nog veel meer kinderen in ons ziekenhuis helpen met goede oogzorg. Kinderen tussen de 1 en 6 jaar met oogkanker, die chemotherapie nodig hebben om te overleven. Daarbij hebben we uw hulp nodig! 

Help mee

Een vroege diagnose én behandeling redt in 98% van de gevallen het leven van een kind. Helpt u ons dit mogelijk te maken?

Doneer direct

11 euro
oogonderzoek voor de juiste diagnose.

35 euro
thermometer voor tien kinderen.

57 euro
medicijnen voor een chemo-behandeling.