Tijdens mijn reis naar Cambodja zie ik nieuwe én bekende gezichten. Zoals Sreynak die mij tijdens een eerder bezoek vertelde dat ze vanwege polio niet kon lopen. De leiderschapstraining had haar zelfvertrouwen gegeven. Nu organiseert ze de jaarlijkse training voor meisjes en vrouwen uit alle districten in Cambodja.  
 
Eén van die vrouwen is Chan. Zij maakt deel uit van een groep meiden met diverse beperkingen, die ik 4 jaar geleden ook ontmoette. Allemaal volgden ze de leiderschapstraining van PAFID, die ontwikkeld is met steun van SeeYou. Chan, die niet kan lopen, kwam nooit buiten. Haar moeder verbood haar om aan de leiderschapstrapstraining te volgen.  

‘Dit kon ik niet laten gebeuren!’, vertelt Sreynak. Ze vraagt haar eigen moeder mee te gaan naar de moeder van Chan, om te praten over haar deelname  aan de leiderschapstraining. ‘Het was zo mooi om te zien! Mijn moeder liet weten dat zij haar zorgen begreep. Ook zij had haar eigen dochter los moeten laten, terwijl ze duizend doden stierf. Zouden anderen misbruik maken van haar beperking? En kijk nu eens, ze heeft zelfvertrouwen, een baan en is getrouwd!’.  
 
Het verhaal ontroert me. Chan die ervaart dat ze écht gezien wordt. Sreynak die alles uit de kast haalt om ervoor te zorgen dat die ene jonge vrouw de stap naar buiten zet. Ik ben benieuwd waar Chan staat als ik haar hopelijk over een paar jaar opnieuw ontmoet!  
 
In 2023 staan we op verschillende manieren stil bij het 40-jarig bestaan van SeeYou. We blikken het komende jaar terug op de resultaten die we samen met jou hebben bereikt en nemen je graag mee in onze plannen om het leven van mensen met een beperking – zoals Chan – te veranderen! 

Geef jij meisjes zoals Chan zelfvertrouwen?

Graag moedigen we meer meisjes zoals Chan aan om vol zelfvertrouwen nieuwe stappen te zetten, maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Met een gift van 50 euro kunnen wij meisjes bereiken om deel te nemen aan de leiderschapstraining. Help jij mee?