“Ik was vijftien jaar toen tijdens het houthakken een splinter hout in mijn rechteroog terecht kwam. Ik woonde in een klein dorpje buiten Arba Minch, Ethiopie. Ik moest helemaal naar het oogziekenhuis in Addis Abeba, honderden kilometers verderop. Drie keer werd ik geopereerd, maar het mocht niet baten. Mijn oogzenuwen waren te zeer beschadigd en ik kon niet meer geholpen worden.”

Opnieuw leren lezen

“Nu ik blind was geworden aan twee ogen, veranderde mijn leven compleet. Ik volgde een revalidatie training in een centrum hier in Arba Minch en leerde lezen en met mijn beperking om te gaan.”

Verandering

“Lang heb ik me waardeloos gevoeld. Tot ik besloot dat ik op wilde staan voor mensen zoals ik: mensen met een visuele beperking. Het is mijn droom nu om advocaat te worden en mensen die kwetsbaar zijn te helpen.

Via ECDD volgde ik een training om mijn sociale vaardigheden te verbeteren. Dat hielp me om mijn plek in de gemeenschap te vinden. Ik merk dat veel mensen nog onwetend zijn over mensen met een beperking. Zij geloven niet dat wij kunnen koken, kinderen kunnen krijgen of de was kunnen doen. Dat zou moeten veranderen!”