Neem bijvoorbeeld ons Every Life Matters-project. Met dit project willen we in Ethiopië, Rwanda en Mozambique ervoor zorgen dat de zorg toegankelijk is voor iedereen. In Ethiopië werken we daarom samen met de lokale partner ECDD. Fufa is ontwikkelingsmedewerker bij ECDD. Één van de projecten waar zij zich mee bezighoudt, is het Every Life Matters-project. Ze brengt NGO’s en overheden samen, maar ook gehandicaptenverenigingen betrekt ze hierbij.  

Fufa vertelt: “Als ECDD kennen we alle wet- en regelgeving rondom gehandicapten. We geven daar ook trainingen over aan leiders van verenigingen. Dat doen we vanuit het Every Life Matter-project, dat SeeYou financiert. Leiders oefenen met andere rollen, leren een actieplan opstellen en zich te beperken tot één lokale uitdaging. Ook geven we tips hoe ze instanties kunnen benaderen om schrijfhulp of gebarentolken in te zetten. Op die manier krijgen mensen met een beperking een betere positie.”

Toegang tot basisvoorzieningen

“Door het beleid van de Ethiopische regering hebben gehandicapten meestal geen toegang tot basisvoorzieningen”, deelt Fufa. “Mede dankzij het Every Life Matter-project kunnen verenigingen meer leden werven en een betere positie eisen. ECDD bestaat nu 17 jaar en werkt goed samen met overheden en organisaties als SeeYou. We bouwen verder op vertrouwen en ondersteuning.”

Bron: de tekst is afkomstig uit de bijlage van het Nederlands Dagblad en Prisma ’t Verschil.

Medische zorg voor iedereen!

Veel mensen met een handicap hebben géén toegang tot medische zorg. Samen met hen, lokale zorgverleners en maatschappelijke organisaties werken we aan toegankelijke ziekenhuizen in Rwanda en Ethiopië. Help jij mee?