In de eerste weken van de coronacrisis zagen onze SeeYou collega’s in Cambodja hoe informatie en bewustwording over het virus achterbleef voor mensen met een handicap. Zij zetten zich in om informatie beschikbaar te maken voor deze extra kwetsbare groep. Ook in braille, zodat mensen met een visuele beperking ook toegang hebben tot deze belangrijke informatie. Zo werden de richtlijnen over het wassen van handen en afstand houden beschikbaar gemaakt in braille, zodat de verspreiding van het virus wordt beperkt. Ook hebben we YouTube video’s gemaakt in de lokale gebarentaal en hebben we gemakkelijk te begrijpen posters verspreid.

Informatie in braille

Heng Sengoun, een 24-jarige student uit Cambodja vertelt:

“Blinde mensen zijn extra kwetsbaar, omdat zij hun handen in het dagelijks leven veel gebruiken. Ik ben enorm blij dat SeeYou informatie over het coronavirus voor mensen met een visuele beperking toegankelijk heeft gemaakt. Dit is een nieuwe stap voor mensen met een visuele beperking in het inclusieve beleid in Cambodja. Ik hoop dat het aantal braille publicaties in de toekomst zal blijven groeien en toegankelijker worden voor mensen met een visuele beperking.”

On air!

In samenwerking met diverse radiostations creëren we meer bewustzijn voor mensen met een handicap in deze pandemie onder de luisteraars. Op deze manier verminderen de vooroordelen over mensen met een handicap en neemt de solidariteit toe. In Cambodja ging een uitzending over de impact van het coronavirus op vrouwen met een handicap. Tijdens deze show waren meer dan 3.200 luisteraars via Facebook aanwezig en nog meer via de radio! De uitdagingen voor vrouwen met een handicap tijdens deze coronacrisis werden besproken. Maar ook de oplossingen om hun problemen te verhelpen. Daarnaast waren medewerkers van de Cambodjaanse overheid aanwezig om te vertellen over hun inclusieve corona-aanpak, zodat niemand buiten de boot valt.