Afgelopen maand zijn directeur Dicky en collega Jasper op bezoek geweest bij onze partners in Cambodja en Indonesië. Ook zijn zij verschillende dorpjes langsgegaan om dichter bij de mensen te komen waar wij ons dankzij jouw hulp voor inzetten. 

Een hart vol kinderen 

Zo kwamen Dicky en Jasper Neang Phalla tegen, een docente in hart en nieren. Phalla is nauw betrokken geweest bij de start van de eerste school voor blinde en dove kinderen in Cambodja. Deze werd gestart door Krousar Thmey Foundation, een lokale partner van SeeYou. Phalla is de eerste docent die op deze school aan de blinde leerlingen lesgaf. “Toen ik startte sprak ik veel ouders van blinde en dove kinderen”, vertelde Phalla. “Ze geloofden niet dat hun kind kon leren en verborgen het kind vaak in huis. Wij gingen net zo lang met die ouders in gesprek tot we hen zo ver kregen hun kind naar ons te sturen.”  

Inmiddels heeft Phalla door de jaren heen honderden kinderen braille en gebarentaal geleerd. Ze zorgde ervoor dat deze kinderen weer zelfvertrouwen kregen. Phalla wil dat kinderen met een beperking hetzelfde leven kunnen leiden als kinderen zonder beperking. Dit is haar levensmissie en die delen wij als SeeYou van harte! 

Ondernemen voor inclusie 

Dicky en Jasper zijn ook langsgegaan bij verschillende ondernemersgroepen in Indonesië. Deze groepen zetten zich in zodat mensen met een beperking ook bij de gemeenschap betrokken worden. Zo leidt onze lokale partner PRY jongeren op tot bijvoorbeeld barista. In hun kantoor in Indonesië is een koffiebar waar deze jongeren koffie maken en verkopen.   

Daarnaast zijn Dicky en Jasper bij een inclusieve business club geweest die Tias heeft geholpen om haar eigen onderneming te starten. Tias is 45 jaar en heeft een gedeeltelijke dwarslaesie. Haar wereld stortte in. Nu heeft ze haar eigen onderneming en straalt ze als ze haar verhaal deelt met Dicky.  

Onze droom voor 2023 

Ook voor 2023 weer veel plannen om het leven van mensen met een (visuele) beperking te verbeteren. Help jij mee zodat de levens mensen met een (visuele) beperking in de allerarmste landen ook dit jaar verbeterd worden?