De negenjarige Mekyu heeft veel pijn aan zijn ogen. Zijn zicht wordt met de dag slechter en hij heeft dringend hulp nodig. De wachtlijst is helaas lang. Mekyu maakt zich grote zorgen. Wat als hij straks niets meer ziet?

Samen met tientallen opticiens in heel Nederland willen we 250 kinderen als Mekyu in Ethiopië van de wachtlijst halen. Dit kan door met elkaar 17.500 euro bij elkaar te brengen met de actie: ‘Wie haal jij van de wachtlijst’.

Kom jij ook in actie voor mensen met oogproblemen die, zonder ingrijpen, leiden tot blindheid? Mensen die maandenlang op de wachtlijst staan terwijl hun zicht elke dag slechter wordt.

Over de actie en andere samenwerkingen

Het zijn bijzondere mensen. Bescheiden, vriendelijk, hardwerkend, moedig. Kinderen, vaders en moeders uit Zuid-Ethiopië. Met nog een leven voor zich.

Maar ze staan elke dag op in de wetenschap dat ze binnenkort blind zullen worden als hun oogaandoening niet snel wordt behandeld. Ze hebben geen geld voor een eenvoudige operatie, zelfs niet voor medicijnen. 

Hoe mooi is het als we tijdens de actieweek met alle deelnemende opticiens en hun klanten 250 operaties in Ethiopië mogelijk maken en zo 17.500 euro ophalen! Jij kan bijvoorbeeld een donatie doen per verkochte bril of de donatie van jouw klanten te verdubbelen.

Vraag het actiepakket (met onder andere tafelbanners, flyers, video en donatiebusje) aan bij relatiebeheerder Jacobine den Hertog, bel 0318 586358 of mail j.denhertog@seeyoufoundation.nl. Met hen kan je ook overleggen als je SeeYou structureel wil ondersteunen en Opticien voor de Wereld wil worden.

Wie geef jij vandaag
het zicht terug?

Met een kleine ingreep in een lokale kliniek kunnen we een groot verschil maken. Wij willen graag 250 mensen helpen met een oogoperatie, voor het te laat is en zij blind worden.

Doneer direct

70 euro
1 oogoperatie

350 euro
5 oogoperaties

700 euro
10 oogoperaties

Over het project

In de regio’s Batu en Butajira in Ethiopië zijn veel kinderen en volwassenen met oogproblemen zoals staar of trachoom. Dat komt door armoede en slechte hygiëne.

Bij beide ziektes gaan je ogen langzaam achteruit tot je volledig blind bent en een operatie niet meer helpt. Maar als je op tijd ingrijpt, zijn deze ziektes goed te verhelpen.

Met een kleine ingreep in een lokale kliniek kunnen we een groot verschil maken. Ieder mens is kostbaar. Wij willen daarom 400 mensen helpen met een operatie, voor het te laat is en zij blind worden.

Doneer direct

Aanvraagformulier opticiens

Bedankt voor je interesse in SeeYou! Samen met jou kunnen we het licht terug laten komen in de ogen van jongeren en volwassenen met een visuele beperking.

Aantal gesponsorde oogoperaties

0

Laatste donaties

  • €100
    Anoniem
  • €11
    Anoniem
  • €11
    Anoniem