“Meisjes met een handicap komen vaak in kwetsbare posities terecht”

Maak kennis met Meselech
“Ik ben Meselech en ben 22 jaar oud. Ik ben slecht ter been en gebruik krukken om mij te verplaatsen. Vanwege mijn handicap moest ik tot mijn verdriet stoppen met school. Ik ging kleren van mensen wassen en koken voor anderen om nog wat geld te verdienen.”

Heb je een handicap en woon je in een ontwikkelingsland? Dan sta je echt met 0-10 achter. Ben je ook nog een meisje? Dan ben je nog eens extra kwetsbaar. Meisjes met een handicap als Meselech komen vaak in een ontzettend kwetsbare positie, waar zij op straat belanden en slachtoffer worden van geweld en misbruik.

Meselech was dolblij toen ze kon starten met een opleiding tot kleermaker

Geef kwetsbare meisjes een toekomst
Meselech zat jaren in zo’n kwetsbare positie, totdat zij dankzij SeeYou en trouwe donateurs zoals u kon starten met een opleiding. Meselech: “Ik zit nu twee maanden op les en leer hier om eigen kleding te maken. Ik vind het leuk en wil straks graag mijn eigen kleermakerij opstarten. Ik bof, want er zijn veel jongeren met een handicap op straat die zo’n kans niet krijgen. Ik hoop dat zij ook zo’n kans krijgen op een beter leven.”

Het raakt ons dat meisjes met een handicap aan de kant geschoven worden. Daarom zijn we als SeeYou strijdbaar. We willen samen met u jongeren en volwassenen van de straat halen en (weer) aan het werk helpen. Dat doen we bijvoorbeeld in Ethiopië, Rwanda en Indonesië.

Wilt u samen met ons bijdragen aan dit doel om mensen met een handicap uit hun kwetsbare positie halen en hen met opleiding of werk weer een toekomst te geven?

Help mee

Werkloze meisjes met een handicap komen vaak in kwetsbare posities terecht. Helpt u om dit te stoppen met passend onderwijs en inkomen?

Doneer direct

20 euro

U geeft een meisje benodigde hygiëne- en menstruatieproducten.

32 euro

U geeft een training in bijv. landbouw, handel of handwerk.

50 euro

U geeft een aangepaste stageplek.