Al wekenlang wacht Bakri op een operatie 

“Maandenlang keken mijn vrouw en ik uit naar de geboorte van onze zoon. En toen Bakri eenmaal geboren was, hielden we direct van hem. Maar toen we zagen dat zijn voeten en benen vergroeid waren, werden wij erg verdrietig. Ik was bang dat hij nooit zou kunnen lopen”, vertelt vader Kamil.  

Al twee maanden lang komt het gezin van Kamil elke week naar het ziekenhuis in Zuid-Ethiopië voor de behandeling van Bakri. De reis met het openbaar vervoer is zwaar maar dat heeft het gezin er graag voor over.  

Een eenvoudige behandeling 

Elke dag worden tientallen kinderen met een vergroeiing in de benen naar het ziekenhuis gebracht. De artsen gipsen elke week de benen van de kinderen, totdat een gespecialiseerd arts uit de hoofdstad overkomt om de kinderen te opereren. De operatie zelf is eenvoudig en als je er op tijd bij bent, is de aandoening goed te verhelpen.  

Het Grarbet-ziekenhuis in Zuid-Ethiopië is één van de klinieken in Afrika die de allerarmsten voorlichting en toegang biedt tot medische zorg. De artsen daar maken dagelijks het verschil voor kinderen als Bakri die ook in aanmerking komt voor een behandeling. “Nog maar een week wachten en dan wordt mijn zoon geopereerd,” vertelt Kamil. “Daarna moet hij nog een tijdje beugels om zijn benen dragen.” 

“De verwachting is dat Bakri helemaal normaal kan gaan lopen. Dan kan hij later naar school en een normaal leven leiden. Ik ben zó dankbaar!” 

Help jij mee zodat deze kinderen weer kunnen lopen?

Dankzij donateurs zoals jou kunnen we Bakri en 300 kinderen helpen. Jouw donatie zorgt ervoor dat zij de juiste medische zorg krijgen. Geef jij voor een behandeling van kinderen met een handicap?  

Voor 14 euro geef je een voedselpakket aan een kind in het ziekenhuis.

Voor 35 euro geef je krukken waarmee een kind weer kan leren lopen. 

Voor 62 euro geef je een gipsbehandeling waardoor vergroeide benen weer recht worden.