‘Ik kwam nooit buiten de deur. Ik zat altijd in mijn rolstoel binnen. Mijn familie nam me nergens mee naar toe’, vertelt Chan Changmang. Chan is één van de vele meisjes in Cambodja die door haar handicap te maken heeft met discriminatie en vooroordelen. Via Facebook kwam ze erachter dat er een leiderschapstraining wordt gegeven om meisjes zoals Chan zelfvertrouwen te geven. Van haar moeder mocht Chan hier niet aan deelnemen… 

“Toen ik via Facebook ontdekte dat er groepen zijn voor meiden en jonge vrouwen zoals ik, werd ik enthousiast. Daar wilde ik naartoe! Maar mijn moeder verbood het.”

Leiderschapstraining

Verschillende meisjes en vrouwen met diverse beperkingen zijn Chan al voorgegaan. Zij hebben zelfvertrouwen gekregen waar Chan zo naar verlangde. Allemaal volgden ze de leiderschapstraining van PAFID, die ontwikkeld is met steun van SeeYou. In die training leren de meiden samenwerken, communiceren én op te komen voor hun rechten. Ze motiveren elkaar en ontwikkelen zichzelf, dat geeft hen zelfvertrouwen. 

Een wereld van verschil

Sreynak die zelf vanwege polio niet kan lopen organiseert de training waar Chan zo graag aan zou willen deelnemen. Sreynak neemt haar eigen moeder mee naar Chan en daar praten zij met de moeder van Chan over de leiderschapstraining. Na het gesprek geeft haar moeder Chan toestemming om de training te volgen. Nu durft Chan zelfs alleen te reizen. En denkt ze voorzichtig na over een toekomst búiten haar ouderlijk huis. Kleine stappen, maar voor Chan een wereld van verschil! 

Geef jij meisjes zoals Chan zelfvertrouwen?

Graag moedigen we meer meisjes zoals Chan aan om vol zelfvertrouwen nieuwe stappen te zetten, maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Met een gift van 50 euro kunnen wij meisjes bereiken om deel te nemen aan de leiderschapstraining. Help jij mee?  

  • Een meisje een leiderschapstraining laten volgen kost 24 euro.

  • 20.000 meisjes in isolement bereiken via radio en social media kost 50 euro.

  • 150 meisjes laten deelnemen aan een inspirerende bijeenkomst met persoonlijke verhalen over het leven met een beperking kost 100 euro.