Onze aanpak

Armoede en visuele beperkingen gaan hand-in-hand. Meer dan 90% van de mensen met een visuele beperking wonen in ontwikkelingslanden. Terwijl 90% hiervan te voorkomen of te genezen is. Voor mensen met een beperking zijn oogcentra vaak niet toegankelijk.

We maken oogzorg ter plaatse toegankelijk voor iedereen. Lokale gemeenschapswerkers sporen kinderen en volwassenen met een visuele beperking zo vroeg mogelijk op en geven de bevolking ook voorlichting over oogziekten. Ze maken de gemeenschap bewust van blindheid en oogzorg. Wij zorgen voor kwaliteitsvolle medische apparatuur en opleidingen.

Wat we doen

  • Bewustwording over oogziekten en -zorg stimuleren.
  • Preventie, behandeling en rehabilitatie van oogziekten en oogaandoeningen.
  • Opleiden van oogzorgpersoneel.
  • Pleiten bij de overheid voor goede oogzorg.

Doneren?

Help mee

Voor een relatief klein bedrag maak je al een groot verschil in het leven van een kind als Consola.

Doneer direct

Voor 5 euro geef je
een kind met een visuele beperking medicatie.

Voor 10 euro maak je oogonderzoek mogelijk voor een kind met een visuele beperking.

Voor 16 euro geef je aangepast lesmateriaal
aan een kind met een
visuele beperking.

Samen omzien naar kinderen als Consola

De achtjarige Consola houdt van buitenspelen. Voetballen is zijn grootste hobby. Op school werkt hij hard, zodat hij een goede opleiding kan volgen en later voor zijn vader, moeder, broertje en zusje kan zorgen. Totdat tijdens het spelen een grote tak in zijn oog kwam en hij daardoor met één oog niet meer kan zien. Nog maar acht jaar en dan al aan één oog blind. Zijn dromen zijn in één klap voorbij.

“Ik ben bijna onzichtbaar. Ik kan niet meer spelen met mijn vriendjes. Niet samen voetballen, niet samen naar school.”

Oogoperatie

Gelukkig hoort de vader van Consola over een ziekenhuis waar ze oogoperaties uitvoeren. Ze kunnen het zicht van Consola redden! Ook tijdens deze coronatijd, waar veel behandelingen stilliggen, kan dit ziekenhuis gelukkig operaties blijven uitvoeren. “Het werk gaat hier altijd door, dag en nacht. We moeten er zijn voor alle mensen die hulp nodig hebben,” vertelt een verpleegster.

De ouders van Consola zijn erg arm en hebben geen geld voor de operatie. Maar dankzij de hulp van donateurs van SeeYou kan Consola toch geopereerd worden. “Ik was erg bang voor de operatie,” vertelt papa Jean-Paul. “Mijn lieve kleine jongen, in zo’n grote operatiekamer. Ik heb God gebeden of Hij de operatie wil leiden.”

Open ogen

Wat is iedereen dankbaar als blijkt dat Consola weer kan zien. De operatie is geslaagd! Dankzij de steun van trouwe donateurs zoals u kan Consola weer zien. Hij kan weer naar school en kan hij weer spelen met zijn vriendjes.


Meer informatie

Programma oogzorg in Ethiopië
Programma oogzorg in Rwanda