Waar we voor staan

Medische zorg, onderwijs, werk én inclusie

Het raakt ons als mensen met een (visuele) beperking worden buitengesloten, want zij zijn net zo waardevol en getalenteerd als ieder ander. Daarom zetten wij ons in voor toegang tot (oog)zorg, onderwijs en werk! Natuurlijk is het belangrijk dat gemeenschappen ook op lange termijn inclusief blijven.

Daarom investeren wij in mensen met een beperking zelf, hun families én in het toegankelijk maken van de omgeving en systemen. Zodat de gemeenschappen een plek zijn waar mensen met een (visuele) beperking gezien worden en er mogen zijn! En in noodsituaties? Ook dan zijn wij er voor mensen met een (visuele) beperking, zodat zij niet vergeten worden.

Onze historie

Het verhaal van SeeYou begint in 1982, bij oogarts Martien en zijn vrouw Jenny Cozijnsen, de oprichters van Dark & Light Blind Care. Tijdens hun reizen door Afrika en Azië werden zij diep geraakt door de schrijnende situatie van blinde kinderen. ‘Wij móesten iets doen’.

Lees meer over onze historie

Onze drijfveren

Mensen met een visuele of andere beperking behoren tot de meest gemarginaliseerde groepen ter wereld, zeker in de landen in Afrika en Azië waar SeeYou werkt. SeeYou wil hen zien, en komt voor hen op. Omdat ieder mens kostbaar en waardevol is.

Lees meer over onze drijfveren en idealen

Samenwerking

SeeYou zet zich in voor mensen met een visuele of andere beperking in zeven landen in Azië en Afrika. Dit kunnen wij niet alleen. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Door samen te werken met diverse partners, en lid te zijn van netwerken kunnen we middelen en expertise delen, en daardoor meer bereiken voor mensen met een handicap.

Lees meer over onze samenwerkingen