Geef kinderen als Hana weer zicht op de toekomst!

“Mijn dochter stond ’s morgens altijd te trappelen om naar school te gaan, maar ineens veranderde dat. Ze durfde niet meer alleen naar buiten.”

Elisabeth

Elisabeth is de moeder van Hana. Binnen een paar maanden werd haar dochter volledig blind. “Ik moest altijd haar hand vasthouden.” Een tante verwees het tweetal naar het oogziekenhuis in de stad Kabgayi. Bijna 75% van alle oogoperaties in Rwanda wordt hier verzorgd. Hana werd geopereerd, een kleine ingreep van nog geen uur. Ze kan weer zien en durft weer naar school. Haar leven is totaal veranderd!

SeeYou helpt

Hana is een van de vele kinderen in Rwanda die kampen met een (visuele) beperking. Deze kinderen worden buitengesloten en soms zelfs verstopt voor de buitenwereld. SeeYou haalt hen tevoorschijn en helpt met (oog)zorg, toegang tot onderwijs en werk. SeeYou zorgt er bijvoorbeeld voor dat er lesmateriaal in braille beschikbaar komt, dat geneeskundestudenten worden opgeleid tot oogspecialist en dat ziekenhuizen toegankelijk worden voor mensen in een rolstoel.

Maak de wachtlijst korter!

Dankzij tussenkomst van SeeYou kreeg Hana een staaroperatie. Zij heeft weer zicht op een mooie toekomst, maar er staan nog zeker 400 mensen op de wachtlijst voor een operatie. Helpt u mee om deze wachtlijsten korter te maken? Iedere 70 euro is een operatie!

Kerkdienst collecte

Ter ondersteuning van de collecte kunt u de u de teksten voor de kansel-afkondiging, het kerkbladartikel en de mail naar de gemeente-leden hier downloaden. Mocht u een PowerPoint presentatie willen gebruiken als inleiding op de collecte, dan is deze hier te vinden.