“Deze improvisatie (ps. 138) is sterk: een grote en duidelijke vorm met daarbinnen veel variatie, harmonisch goed in balans. Ook versus II van Psalm 103, met invloeden uit de Noord-Duitse barok, dwingt respect af…”

Reformatorisch Dagblad over het orgelspel van Tjaco

Tjaco van der Weerd begon toen hij negen jaar was met pianolessen en speelt nu de sterren van de hemel op zijn favoriete instrument: het orgel. “Het orgel is helemaal niet stoffig! Het is een enorm veelzijdig instru­ment.” Detail: Tjaco is volledig blind. Maar dat staat zijn passie voor muziek gelukkig niet in de weg. Met veel liefde zet hij zijn grote muzikale talent in voor SeeYou door orgelconcerten te geven. Ook in uw kerk of gemeente!

Tjaco van der Weerd is ambassadeur van SeeYou.

Tjaco komt uit Sri Lanka. Hij werd als baby geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Hij had toen al oogproblemen en verloor later zijn zicht volledig. “In Sri Lanka zou ik weinig tot geen toekomst hebben gehad. Hier in Nederland kreeg ik alle oogzorg die ik nodig had,” vertelt hij dankbaar. “Ik heb veel hulpmiddelen waardoor ik een goed leven kan leiden. Mensen met een handicap in Afrika en Azië krijgen geen kansen en hebben het enorm zwaar. Ik realiseer me elke dag dat ik heel veel geluk heb gehad.”

Concert of zangavond

Tjaco won vele nationale prijzen en geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij wil zijn muzikale talent ook inzetten voor SeeYou. Staat er in uw kerkgebouw een mooi orgel? Nodig Tjaco dan uit voor een concert of een zangavond, waarvan de opbrengst naar SeeYou gaat. Mail dan naar j.denhartog@seeyoufoundation.nl.