Wilt u alstublieft nadenken of en hoe u verschil wilt maken in de levens van mensen met een handicap?

NALATEN

Opstellen van een testament

De wet heeft in Nederland geregeld wat er gebeurt met uw nalatenschap: uw familie erft en als er geen familie meer is, dan erft de staat. Vindt u dat prima? Dan hoeft u niets te regelen. Maar heeft u specifieke wensen en wilt u ook aan niet-familieleden of een goed doel nalaten, dan is het belangrijk uw wensen door een notaris vast te laten leggen in een testament.

In uw testament regelt u wie u een legaat (een vast bedrag) of een erfstelling (percentage van uw nalatenschap) geeft. Laat u na aan een goed doel met ANBI status, dan hoeft het goede doel er zelfs geen belasting over te betalen. Uw testament kan op elk gegeven moment bijgesteld worden door de notaris.

Een paar maanden na Saïdi's geboorte ziet zijn moeder vlekjes in zijn ogen. Een arts vertelt dat Saïdi blind is. Saïdi heeft nog nooit in zijn leven de vertederende glimlach van zijn moeder kunnen zien.

Baby Saïdi

Wilt u meer informatie?

Vul uw gegevens in als u onze brochure met uitgebreide informatie over nalaten aan SeeYou wilt ontvangen. Mocht u een gesprek willen, dan nemen we graag contact met u op.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!