“Ik was met mijn zoon aan het spelen en zag een vlek in zijn oog.”

Eerst hoopte ik dat het vanzelf over zou gaan. Maar toen David vertelde dat zijn oog ook zeer begon te doen en hij ’s nachts niet meer kon slapen, wist ik dat we naar de dokter moesten.” 

“Het begon met een stekend gevoel in zijn oog”

“Ik ben Mapendano, de vader van David. We wonen met ons gezin in Congo, maar nadat een arts in het lokale ziekenhuis Davids ogen bekeken had, stuurde hij ons door naar één van de specialistische ziekenhuizen in Rwanda.“ Wat Davids vader niet wist, was dat achter het oog van zijn zoontje een tumor groeide. Eenmaal aangekomen te zijn in het ziekenhuis in Rwanda kreeg hij het slechte nieuws: David heeft oogkanker.  

“Na het horen van de diagnose stortte ons leven in. Ik dacht aan de geboorte van mijn zoon, zijn grote droom om machinist te worden, de afgelopen maanden waarin hij zoveel pijn had. Ik was zo bang om hem kwijt te raken.” Maar zover hoeft het niet te komen. 

Stop oogkanker 

In het Rwanda Charity Eye Hospital en het Kabgayi Eye Unit ziekenhuis – oogziekenhuizen waarmee SeeYou samenwerkt – gebeuren dagelijks kleine wonderen: 98% van de kinderen met een oogtumor geneest na behandeling. Zij behouden niet alleen hun zicht, maar ook hun leven. Er is één groot probleem. Veel ouders kunnen de behandeling niet betalen. Wat heftig dat je weet dat er behandeling is voor de tumor, maar dat geld het probleem is.  

Jij kan deze ouders helpen door bij te dragen aan de behandeling. Daarom vragen wij jouw hulp aan onze actie: ‘Het mirakel van Rwanda’. Met de hulp van jou en andere SeeYou-donateurs uit Nederland werken we niet alleen aan preventie van blindheid, maar kunnen we ook David en andere kinderen met oogproblemen een volledige behandeling geven. Daarmee redden we hun zicht én leven! 

Help jij mee kinderen met oogkanker zicht en leven te geven?

Met jouw hulp kunnen we David en zoveel mogelijke andere kinderen met een oogtumor een volledige behandeling geven en daarmee hun zicht én leven redden! Geef jij kinderen met oogkanker een hoopvolle toekomst?

Doneer direct

11 euro
oogonderzoek voor de juiste diagnose

35 euro
thermometers voor tien kinderen

57 euro
medicijnen voor één chemo-behandeling

Aantal levensreddende behandelingen

0

Laatste donaties

  • €100
    Anoniem
  • €11
    Anoniem
  • €11
    Anoniem