Opstellen van een testament

De wet heeft in Nederland geregeld wat er gebeurt met uw nalatenschap: uw familie erft en als er geen familie meer is, dan erft de staat. Vindt u dat prima? Dan hoeft u niets te regelen. Maar heeft u specifieke wensen en wilt u ook aan niet-familieleden of een goed doel nalaten, dan is het belangrijk om uw wensen door een notaris te laten vastleggen in een testament. Zo regelt u zelf aan wie u uw geld geeft. Laat u na aan een goed doel met ANBI status, dan hoeft het goede doel er zelfs geen belasting over te betalen.

Goed om te weten: uw testament kan op elk moment bijgesteld worden door de notaris.

“Mijn vader had lang van tevoren nagedacht over zijn nalatenschap. Hij heeft bewust een beperkt aantal goede doelen opgenomen die hem echt na aan het hart lagen. Zoals een zendingsorganisatie, en ook SeeYou. Opkomen voor de meest kwetsbaren, dat vond hij belangrijk. Ik ben er trots op dat hij zo, ook na zijn overlijden, iets kan betekenen voor mensen met een handicap in de armste gebieden.”

Hans Voordijk, Hengelo

Nalaten aan SeeYou: anderen zien en zichtbaar maken

Uw nalatenschap, groot of klein, helpt mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Samen met SeeYou zorgt u ervoor dat zij midden in de samenleving komen te staan en toegang krijgen tot (oog)zorg, onderwijs, werk en inclusie.

 

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en ontvang onze brochure met uitgebreide informatie over nalaten aan SeeYou.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!