“Ik was zo bang dat mijn dochter blind zou worden. Ik wil haar zo graag een goede en gezonde toekomst geven.” 

Het verhaal van Claudette en haar dochter 

Diane was nog maar vijf maanden oud toen ze veel in haar oogjes begon te wrijven en zichtbaar pijn had. Ze dreigde blind te worden. Na een lange reis komen mama Claudette en de kleine Diane aan in het Kabgayi ziekenhuis in Rwanda. Claudette is wanhopig, tot nu toe kon geen enkele arts haar inmiddels 2-jarige dochter helpen. Het enige dat Diane gekregen had waren oogdruppels en pilletjes en die werkten niet. De artsen vertelden dat ze niet de juiste apparatuur en kennis hadden om Diane te helpen. Claudette had bijna de hoop opgegeven, tot ze hoorde dat ze welkom waren in het Kabgayi ziekenhuis.

Goede oogzorg 

In heel Rwanda zijn maar 19 oogartsen. Terwijl het land 12 miljoen inwoners heeft. In het Kabgayi ziekenhuis worden maar liefst 200 mensen per dag behandeld. “Ik voer 25 operaties op één dag uit,” vertelt dokter Theophile. “Het is zwaar, maar elke keer als we ervoor kunnen zorgen dan kinderen die blind waren het zicht weer terugkrijgen, ben ik dankbaar.” Dankzij de betrokkenheid van jou en andere donateurs kunnen kinderen zoals Diane behandeld en geopereerd worden. Zodat zij niet hun zicht verliezen en blind worden. 

Help jij mee kinderen te genezen van oogziekten?

Samen met jou willen wij die kinderen met een oogziekte zien en voor hen zorgen. Zodat ze zich geliefd voelen en weten dat wij hen een goede toekomst willen geven.

14 euro
Medicijnen tegen tropische oogziekten

35 euro
Ziekenhuisbehandeling voor een oogaandoening

70 euro
Oogoperatie voor één kind