Dit pakket geeft meesters en juffen de mogelijkheid om het thema Iedereen hoort erbij in slechts een dagdeel te behandelen. Wanneer dat beter past, is het pakket is ook gemakkelijk op te delen in meerdere korte lessen. Door de aangeboden differentiatiemogelijkheden zijn de lessen geschikt voor alle groepen van de midden- en bovenbouw. 

Met verhalen, groepsgesprekken, filmpjes en een escaperoom daag je kinderen uit om zelf na te denken over een klas (en wereld) waarin iedereen erbij mag horen. Ook wanneer het even puzzelen is hoe dat het beste kan. Bijvoorbeeld als er kinderen met een handicap in de klas zitten. Het pakket is zo samengesteld dat het ook past binnen het wereldbeeld van christelijke scholen. De opdrachten sluiten bovendien goed aan bij burgerschapslessen, de kanjertraining en blok 6 van vreedzame school.   

We hopen dat dit schoolpakket van waarde mag zijn op jouw school. Het bijbehorende videomateriaal vind je hier.

Het schoolpakket ‘Iedereen is welkom’ is tot stand gekomen in samenwerking met orthopedagogen, docenten en ervaringsdeskundigen. In het pakket vind je onder andere verhalen, input voor groepsgesprekken, filmpjes en een echte escaperoom!

Genoeg input voor een of meerdere interactieve en uitdagende lessen waarin kinderen meer leren over:

  • het leven met een visuele of andere beperking in Nederland en in ontwikkelingslanden;
  • ontwikkelingswerk;
  • inclusie.

Vraag dit gratis schoolpakket aan door het antwoordformulier in te vullen.

Ja, ik wil graag het gratis schoolpakket aanvragen

Ga met de hele klas aan de slag en ontdek hoe je er samen voor kunt zorgen dat iedereen zich welkom voelt.
Vul het formulier in, dan sturen we het schoolpakket zo snel mogelijk naar je op!