“Mijn familie en ik gebruiken water uit de vijver, omdat er in de buurt geen schoon water is. Toen ik twee was, kreeg ik voor het eerst pijn aan mijn ogen”, vertelt Shemsu (8). Nergens ter wereld lopen kinderen zoveel risico op de oogziekte trachoom als in Ethiopië. Dat moet veranderen!

Pijnlijke en rode ogen

Trachoom is een ontsteking die zorgt voor pijnlijke en rode ogen. Behandel je deze ziekte niet, dan kan dit zelfs leiden tot blindheid. In de regio waar Shemsu woont heeft slechts 24 procent van de bevolking toegang tot gezond water. Mensen gebruiken vervuild water om te drinken, zich te wassen en om mee te koken. Dat heeft grote gevolgen voor hun gezondheid en zicht.

Onze oplossing: schoon water

Het goede nieuws is dat trachoom eenvoudig te voorkomen is. Maar, dan moet er wél schoon water zijn. En daarom wil SeeYou samen met lokale partner Grarbet Tehadiso Mahber (GTM) vijf waterpompen realiseren. Daarnaast willen we ook watercomités oprichten en opleiden, gereedschap voor onderhoud uitdelen en op scholen meer vertellen over het belang van hygiëne.

We willen graag dít jaar nog starten met het bouwen van de eerste waterpomp, zodat Shemsu en andere kinderen toegang krijgen tot gezond water en niet onnodig blind worden! Help jij mee?

Geef jij kinderen zoals Shemsu toegang tot schoon water?

Samen met jou willen wij vijf waterpompen bouwen. Naar schatting profiteren er ongeveer 1200 mensen van één waterpomp en het programma daaromheen. Met een gift van 20 euro geef je één persoon op duurzame wijze toegang tot gezond water en een betere hygiëne. Help jij mee?

  • Met 20 euro krijgt één persoon toegang tot schoon water en een betere hygiëne.

  • Met 40 euro krijgen twee mensen toegang tot schoon water en een betere hygiëne.

  • Met 80 euro krijgen vier mensen toegang tot schoon water en een betere hygiëne.