“Vorig jaar kreeg ik voor het eerst problemen met mijn ogen. Met mijn rechteroog kon ik niet meer scherp zien en ik kreeg aanhoudende zware hoofdpijn. Mijn moeder dacht dat het de stress was van de schoolexamens. In het ziekenhuis kreeg ik onderzoeken en ik werd gediagnosticeerd met een oogziekte”, vertelt Kevine. Ze moest een operatie ondergaan aan haar rechteroog en kreeg een bril. “In afwachting van mijn tweede oogoperatie maakte ik mij veel zorgen: ga ik het wel redden op school? Ik raakte erg ontmoedigd door mijn oogproblemen.”

Sociaal isolement

Door slechte hygiëne en armoede lijden duizenden kinderen zoals Kevine in de armste landen aan oogproblemen. Het ontbreken van zorg heeft voor hen tot gevolg dat ze blind of slechtziend worden. Hierdoor hebben ze veel moeite op school, is het moeilijk om een inkomen te verdienen en belanden zij vaak met hun familie in een sociaal isolement. Kortom: ze horen er niet meer bij. Een toekomst die je geen enkel kind toewenst!

“Ik ben heel blij dat mijn moeder is aangemoedigd door anderen om mij naar het ziekenhuis te brengen, want als het langer had geduurd had ik blind kunnen worden.”

Hoop voor de toekomst

Kevine moest na haar diagnose een operatie ondergaan aan haar rechteroog en kreeg een bril. Nu ze behandeld is, heeft ze veel hoop voor de toekomst.

“Ik heb er veel vertrouwen in dat studeren gaat lukken en ik ben enorm dankbaar voor de hulp in het ziekenhuis. Mijn moeder had het niet in haar eentje gekund. Ook ben ik heel blij dat mijn moeder is aangemoedigd door anderen om mij naar het ziekenhuis te brengen, want als het langer had geduurd had ik blind kunnen worden.” 

Geef jij meisjes zoals Kevine een nieuwe toekomst?

Met deze jubileumcampagne willen wij samen met jou het leven van 1500 kinderen in Rwanda veranderen. Met een gift van 40 euro kunnen 2 kinderen voor een oogbehandeling verblijven in het ziekenhuis, samen met hun familie. Help jij mee?

  • Medicijnen voor één kind kosten 25 euro.

  • Met 40 euro kunnen twee kinderen voor een oogbehandeling verblijven in het ziekenhuis, samen met hun familie.

  • Het uitvoeren van een oogoperatie kost 72 euro voor één kind.