Als we nadenken over een maatschappij waarin mensen met een handicap volwaardig deelnemen, kan dat soms een lastig onderwerp lijken. In de praktijk blijkt dat het energie geeft en meer werkplezier creëert als we met dit onderwerp aan de slag gaan. Om inclusie bespreekbaar en uitvoerbaar te maken in verschillende (werk)situaties, ontwikkelde SeeYou het inclusie spel.

“Dit spel zet inclusie écht op de kaart!”

werknemer bij een NGO

Wat houdt het ‘inclusie spel’ in?

Het inclusie spel is een spelvorm waarin spelers worden uitgedaagd om na te denken over inclusie van mensen met een handicap. Het is een interactief spel met vragen en uitdagingen die je oplost in team verband. Het doel van het spel is dat deelnemers bewuster worden van de barrières waarmee mensen met een handicap in hun dagelijks leven worden geconfronteerd. Dit spel speelt zich af in een gezondheidscentrum op het platteland.

Voor wie is deze game?

Het spel is geschikt voor organisaties die het gesprek over inclusie willen aangaan. En voor organisaties die willen weten welke barrières mensen met een handicap ervaren wanneer ze gebruik willen maken van bepaalde diensten.

Ben jij geïnteresseerd in het thema inclusie en wil jij met je collega’s hierover in gesprek gaan? Je kan het inclusie spel gratis online aanvragen. Ook kan je het spel in kaartvorm bestellen voor 25 euro.