De decembermaand is weer aangebroken. Voor de meeste mensen een periode van bezinning. Stilstaan en terugkijken naar het afgelopen jaar, dat voor iedereen zo anders is geweest, met hoogte- en dieptepunten. Maar deze tijd is ook een nieuw begin. Je sluit het ene jaar af en het nieuwe jaar staat voor de deur. Kerst is op allerlei fronten een nieuw begin. Advent is het begin van het kerkelijke jaar. Maar Kerst is ook het wonder en begin van nieuw leven. Jezus, die naar ons toe kwam om Zijn Koninkrijk, een nieuw begin, te beginnen.

Een nieuw begin; dat is wat je ook nodig hebt als je in een van de armste landen van Afrika of Azië woont en een beperking hebt. Een beperking betekent in deze landen vaak geen toegang tot onderwijs, medische zorg of werk. Geen toegang tot deze eerste levensbehoeften, betekent ook geen geld. Zo belanden veel mensen met een beperking in extreme armoede. SeeYou kan met behulp van bijvoorbeeld een oogoperatie, mensen een tweede kans, een nieuw begin geven. 

Zelf ben ik ontzettend dankbaar dat ik met mijn lichamelijke beperking ben geboren in een land als Nederland, met de medische zorg en kansen die ik heb gekregen. Ik heb een baan als onderwijsassistent in het voortgezet onderwijs. Een eigen woning waar ik zelfstandig woon, en een netwerk met lieve familie en vrienden waar ik altijd op terug kan vallen. De mogelijkheid van een eigen woning was voor mij eigenlijk ook een nieuw begin. De kans om zelfstandig te worden, mijn eigen leven op te bouwen en onder de vleugels van mijn ouders vandaan te komen. Maar wat als ik was geboren in één van de landen waar SeeYou actief is? Hoe zou het mij dan zijn vergaan? 

Het moet niet uitmaken waar je geboren wordt. Ik geloof dat elk leven een geschenk van God is. Elk leven is waardevol en elk leven verdient een nieuw begin.

Geef jij deze Kerst kinderen met een visuele beperking een nieuw begin?

Ook deze decembermaand willen we honderden kinderen een nieuw begin geven. Elke geslaagde behandeling of operatie betekent dat een kind opnieuw kan beginnen en weer hoop heeft op een toekomst. Help jij mee?