Wil je een warme zelfgebreide sjaal of muts ontvangen én tegelijkertijd SeeYou steunen? Dan kun je terecht bij onze vrijwilligster Klarinne! Klarinne vertelt:

Hoe het begon

“Het begon eigenlijk als een grapje. Een vriendin van mijn dochter zag via een berichtje dat ik bezig was met breien. ‘Wil je ook voor mij een sjaal breien die goed bij mijn nieuwe jas past?’ vroeg ze met een lach. ‘Ach, waarom niet?’ dacht ik toen.”

Sjaals voor mensen met een visuele beperking

“Sinds ik jong ben is breien een hobby van mij. Zelf ben ik blind en dankzij het goede onderwijs in Nederland voor mensen met een visuele beperking heb ik leren breien. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een visuele beperking in gebieden waar de armoede het grootst is. Ik antwoordde aan het vriendinnetje van mijn dochter dat ik een sjaal voor haar wilde breien, als zij zelf de wol kocht én tien euro overmaakte naar SeeYou.”

Aan de slag

“Van het een kwam het ander. Ik brei nu mijn vijfde sjaal, eventueel met muts. Het is leuk om te doen in deze toch wat saaie winter. Dus mocht je denken: ‘ik wil wel een mooi cadeau voor mijn kind, kleinkind of mijzelf’, neem dan gerust contact op. Bel of mail voor meer informatie met het kantoor. Zij zullen dan mijn gegevens doorgeven.”