Als ambassadeur van SeeYou zet muzikaal talent Tjaco van der Weerd zich in voor mensen met een (visuele) beperking. Tjaco is geboren in Sri-Lanka en is geadopteerd toen hij een paar maanden oud was. Op jonge leeftijd heeft Tjaco zijn zicht verloren, maar dat stond zijn passie voor muziek niet in de weg! Inmiddels heeft Tjaco voor zijn orgelspel nationale prijzen gewonnen en hij geeft concerten in binnen- en buitenland. We hebben aan Tjaco gevraagd zijn verbondenheid met SeeYou.

Muzikale inzet

“In 2011 werd ik benaderd door twee enorm enthousiaste vrijwilligers van SeeYou, destijds Light for the World Nederland. Zij wilden zangavonden en concerten organiseren voor de stichting. Zij vroegen of ik hen daarbij kon helpen en mijn muzikale bijdrage wilde leveren. Sindsdien speel ik tussen de 7 en de 10 concerten per jaar voor SeeYou.”

“Als ambassadeur wil ik het werk van SeeYou bekend maken bij mijn publiek. Ik wil mijn publiek ervan overtuigen dat het werk van SeeYou enorm waardevol is. Ik roep ze dan op om donateur te worden.”

Met hart en ziel

“Ik voel me nauw verbonden met mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ik ben geboren met oogproblemen. In Sri-Lanka zou ik weinig tot geen toekomst hebben gehad. In Nederland kreeg ik alle oogzorg die ik nodig had. Ook heb ik veel hulpmiddelen gekregen waardoor ik een goed leven kan leiden. Ik besef me goed dat mensen met een handicap in ontwikkelingslanden niet zoveel geluk hebben als ik. Zij krijgen niet dezelfde kansen als ieder ander en hebben het enorm zwaar. Daarom zet ik mij met hart en ziel in voor het prachtige werk van SeeYou.”

Nooit meer orgel of piano spelen?

“Daar hoef ik niet lang over na te denken! Ook al ben ik op mijn negende met pianoles begonnen, toen was ik al dol op het orgel. Mijn liefde voor veelzijdige en totaal niet stoffige instrument in nog steeds hetzelfde als vroeger.”

“Naast ambassadeur voor SeeYou, voel ik me ook zeker ambassadeur voor het orgel.”

Tjaco van der Weerd