Nog geen drie jaar oud is ze. Afgelopen jaar ontving Belinda alweer haar derde chemotherapie. Ze heeft kanker in haar linkeroog, maar omdat de artsen er vroeg bij waren kan worden voorkomen dat ze straks niets meer kan zien.  

Onverwachtse diagnose 

De moeder van Belinda merkte op dat er iets eigenaardigs aan de hand was met het linkeroog van haar dochter. Het oog draaide naar buiten en haar pupil oogde niet goed. Ze gingen meerdere keren naar de lokale gezondheidskliniek, maar kwam iedere keer terug met de boodschap dat ‘alles in orde is’. De artsen daar bleken niet over voldoende kennis te beschikken om de oogproblemen van Belinda op te merken. Uiteindelijk kwam ze in 2021 in het Rwanda Charity Eye Hospital terecht. Daar werd vastgesteld dat Belinda oogkanker heeft in haar linkeroog. 

Binnenkort met prothese 

Ondanks twee intensieve chemotherapiesessies kon het oog niet meer worden gered en moest het verwijderd worden. Oogarts Piet Noë zet nu alles op alles om ervoor te zorgen dat Belinda een oogprothese krijgt aangemeten. Dan zal het niet meer zichtbaar zijn dat Belinda zonder linkeroog door het leven gaat. 

Hoop voor 8.460 kinderen  

Dit jaar willen we 8.460 kinderen zoals Belinda helpen. Samen met jou kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen met een (visuele) handicap de juiste behandelingen krijgen. Help jij mee?