We doen verslag van wat we samen met onze partners hebben bereikt. Ook laten we zien wat we hebben geleerd en hoe we, indien nodig, zaken anders willen aanpakken. Voor een samenvatting van ons jaarverslag, klik hier.

“We sluiten een jaar vol veranderingen en onvoorziene gebeurtenissen af. Ook als SeeYou zullen we geconfronteerd worden met nieuwe onzekerheden. In alle onzekerheid blijft onze missie ons baken: een wereld waarin niemand gemist mag worden, en ieder mens gezien wordt, kostbaar en waardevol.”

Dicky Nieuwenhuis, directeur van SeeYou

De harde klap van COVID-19

De harde klap van de wereldwijde COVID-19 pandemie kon deels worden opgevangen in onze projectlanden. Mensen die in diepe armoede leven werden hard geraakt. Weinig zorg was beschikbaar, informatie over het virus was niet toegankelijk en honger nam toe als gevolg van de economische recessie. Dankzij de steun van onze achterban, konden wij mensen met een handicap in de armste gebieden ter wereld bijstaan.

Hoe deden we dat?

  • We hebben 3200 mensen in Oeganda en Cambodja bereikt met bewustwording en toegankelijke informatie over het virus via Facebook- en radiocampagnes.
  • We hebben 100.000 euro ter beschikking gesteld aan mensen met een handicap en hun families in Cambodja, Ethiopië, Kenia en Oeganda.

Hoogtepunten om te vieren

In februari ontvingen medewerkers van onze partner Light for the World in Zuid-Soedan de Innovative Inclusive Practice Award, vanwege hun uitstekende bijdrage aan inclusief onderwijs in de vluchtelingenkampen in Zuid-Soedan.

In juni ontvingen we de uitslag van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de aanvraag van het We are Able! consortium. We hadden het hoogst scorende voorstel! Dit consortium, waar SeeYou lid van is en dat geleid wordt door ZOA, gaat zich vanaf 2021 inzetten voor de rechten van mensen met een handicap in zes landen in Afrika.

In oktober vertelden onze ambassadeurs Gert-Jan Segers en zijn vrouw Rianne op RTL4 over ons werk voor kinderen met een (visuele) beperking.

Meer weten?

Lees in het volledige jaarverslag onder meer over de impact van onze projecten, de keuze van onze naamsverandering van Light for the World Nederland naar SeeYou en over onze financiële resultaten.