Wekelijks vertrekt er een team van vier mensen vanuit het Grarbet oogziekenhuis in Butajira: één oogarts en drie gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij rijden naar kleine dorpen, vaak in de middle of nowhere, om oogzorg te verlenen aan mensen die hier geen geld voor hebben en voor wie de reis naar het ziekenhuis te ver is. 

Gizachew Abebe (55), oogheelkundig verpleger 

“Ik houd ervan om mensen voor te lichten en hen uit te leggen hoe je een oogziekte voorkomt. Staar komt het meest voor maar ook trachoom. Het is mooi om te zien hoe blij mensen worden van de behandeling. We werken hard, er is veel te veel werk en het team is eigenlijk te klein. Maar ik hoop dat we hiermee door kunnen gaan. Zo voorkomen we dat veel mensen blind worden en verder in de problemen raken.” 

Keyro Awo (70) 

“Mijn zoon heeft mij naar de artsen gebracht die vandaag naar het dorp gekomen zijn, omdat ik al heel lang last heb van geïrriteerde ogen. Ik zie bijna niets meer, maar dacht dat hier niets aan te doen was. Volgens de oogarts heb ik trachoom. Ik heb nu zes tubes zalf gekregen die ik drie keer per dag op mijn ogen moet doen. Daarna kan ik volgens hem mijn zoon weer goed zien. Ik ben zó blij!” 

Help jij ons de onbereikbaren te bereiken? 

Eén op de twintig mensen in Ethiopië heeft een visuele beperking, maar oogzorg is er nauwelijks. Er zijn slechts 200 oogartsen voor 115 miljoen inwoners! Met jouw gift begint voor hen een nieuw leven. Geef vandaag nog!