Op eigen benen 

Het doel van het project ‘Op eigen benen’ was om werkgelegenheid en een duurzaam inkomen te bieden aan 450 kwetsbare jongeren in twee deelstaten in het westen van Zuid-Soedan. Daarnaast had het project ook als doel om verbeterde toegang te bieden tot beroepstraining voor de mensen die op het platteland wonen en voor mensen met een handicap. In totaal hebben 664 studenten onderwijs gevolgd en afgerond. Een mooi resultaat van dit project! 

Inclusief Onderwijs 

SeeYou startte in najaar 2017 een programma voor Inclusief Onderwijs. Het streefdoel is dat kinderen met een visuele beperking samen met leeftijdsgenoten in de klas zitten. SeeYou en de partners zorgen ervoor dat deze kinderen de nodige medische, technische en pedagogische begeleiding krijgen via het programma Inclusief Onderwijs. De eerste zes maanden van 2021 zijn de huisbezoeken en individuele begeleiding van 138 kinderen intensief hervat. Op naar meer begeleiding! 

Kabgayi Eye Unit  

Kabgayi Eye Unit is een oogziekenhuis in Rwanda waar SeeYou nauw mee samenwerkt. Zij trainen lokale gezondheidswerkers hoe ze oogproblemen kunnen herkennen en hoe ze mensen kunnen motiveren om hulp te zoeken. Ook trainen ze districtsklinieken en algemene ziekenhuizen. Een speciaal programma voor jonge kinderen wordt gesteund door SeeYou. Resultaat: 32 kinderen met oogkanker kwamen in aanmerking en begonnen aan een behandeling.  

Disability Inclusion in Road Safety 

Mensen met een handicap behoren tot de meest kwetsbare groepen in de Cambodjaanse samenleving. Zij hebben vaak geen gelijke toegang tot onderwijs, opleiding en werk. Het doel van dit project is het verbeteren van de inclusie van mensen met een handicap in campagnes voor verkeersveiligheid en planningsprocessen in de werkgebieden van het Cambodjaanse Rode Kruis. Resultaat: Bevordering van de participatie van mensen met een handicap bij het bepleiten van de toegang tot wegeninfrastructuur en openbare gebouwen/diensten. Er zijn toegankelijkheidsaudits van wegeninfrastructuur en openbare gebouwen uitgevoerd. Naar aanleiding van deze audits zijn er 5 rolstoelhellingen gebouwd waarvan 1 in school en 4 in openbare gebouwen. 1 slachtoffer van een verkeersongeval is doorverwezen naar het Provinciaal Centrum voor Revalidatie (PRC) voor fysieke revalidatie. Mooie resultaten!  

Benieuwd naar meer resultaten op de specifieke projecten? Klik dan hieronder!