Fedila is één van de mensen die het zicht weer terug heeft gekregen dankzij onze mobiele oogkliniek. Fedila is een lerares bij de lokale school in T’ora. Ze heeft al langer last van oogproblemen waardoor het lesgeven steeds moeilijker gaat. Ze kan het bord nauwelijks nog zien. 

Na de oogtest krijgt ze te horen dat ze een ooglidcorrectie nodig heeft. Zenuwachtig is ze niet. Integendeel! Ze is enorm blij dat ze geopereerd kan worden. Ze heeft namelijk geen vervoer om naar het ziekenhuis te gaan. Ze is dankbaar dat de mobiele oogkliniek naar haar toe kan komen.  

De operatie is van korte duur. Binnen een kwartier is de oogarts klaar. Maar de impact die deze operatie op Fedila’s leven heeft, is goud waard. Een leven lang met zicht heeft ze ervoor terug. 

Bereik de onbereikbaren! 

Het is zó bijzonder om te zien wat voor grote impact een relatief simpele behandeling heeft. Het biedt hoop, genezing en een nieuw perspectief. Eén op de twintig mensen in Ethiopië heeft een visuele beperking, maar oogzorg is er nauwelijks. Er zijn slechts 200 oogartsen voor 115 miljoen inwoners.  

Samen kunnen we de meest afgelegen gebieden bereiken. Om voorlichting te geven, oogtesten te doen en te opereren. Met een gift van 7,50 euro kan het team 5 mensen oogzalf geven waardoor blindheid kan worden voorkomen. Help jij vandaag nog mee?