Wellicht heb je wel gehoord over de onrustige situatie in het noorden van Ethiopië. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de bevolking daar. We zijn dankbaar te kunnen melden dat onze medewerkers en hun families veilig zijn en dat het grootste gedeelte van ons werk doorgang kan vinden. 

En dat is belangrijk want in Ethiopië leven ongeveer 4 miljoen blinde mensen, waarvan de helft met een operatie zijn zicht weer terug kan krijgen. Twee van deze belangrijke projecten zijn ‘Every Life Matters’ en ‘Vision for Ethiopia’.

Every Life Matters

Met ons project ‘Every Life Matters’ stoppen we uitsluiting in de gezondheidszorg voor mensen met een handicap. Zo werken we aan oogzorg, seksuele en reproductieve gezondheid en de gezondheidsrechten van vrouwen met een handicap. Daarnaast zorgen we ook voor trainingen.

Vision for Ethiopia

Naast Every Life Matters is Vision for Ethiopia ook een prachtig project. Veel mensen raken onnodig blind door trachoom en staar. In samenwerking met onze partnerorganisatie voeren we operaties uit in mobiele klinieken. We leiden ook oogartsen op, geven voorlichting en zorgen voor vakopleidingen en trainingen voor mensen met een handicap. Wil je meer weten over dit project?