Een kijkje nemen in de les 

Kippenvel! Annemieke en Janine namen een kijkje in een les van een van onze inclusieve scholen dichtbij Kabgayi. En wat een prachtig ontvangst. De hele klas zong een lied speciaal voor hen! 

Met het inclusieve scholenprogramma zijn nu over 200 scholen bereikt met screening op oogziekten. Ruim 180 kinderen met een visuele beperking krijgen ook hulp om naar school te gaan of om beter te kunnen leren. Een van de leerlingen die je op de video ziet heeft een visuele beperking. Dankzij de hulp van onze donateurs kreeg zij ook de kans om naar school te gaan. Ze heeft visuele hulpmiddelen gekregen om bijvoorbeeld het bord beter te zien. Daarnaast krijgen kinderen met een visuele beperking sociale en psychische zorg, zodat deze kinderen zich ook op hun gemak voelen in de klas.  

Training voor vrouwen die doof zijn 

Het is bijzonder om te zien dat de verpleegkundige de training van het Every Life Matters project uitlegt in gebarentaal. Hierdoor kunnen alle vrouwen meer horen en leren over seksuele gezondheid en reproductie.  

Bezoek aan het oogziekenhuis in Kabgayi  

Ook waren Annemieke en Janine op bezoek bij het oogziekenhuis in Kabgayi. Hier liepen ze een dag mee met de oogartsen van het ziekenhuis. 

Herdenkingsplaats bij een school 

Een school met een bijzonder verhaal. Bij de school is een herdenkplaats neergezet voor een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen werden gevraagd op te splitsen naar etniciteit, maar dat wilden ze niet. Ze zeiden: “We zijn allemaal kinderen van deze school”. Als gevolg werden zes kinderen vermoord. Maar nog steeds wilden de schoolkinderen niet apart staan. Bij de herdenkplaats waren ook allerlei posters opgehangen over het voorkomen van discriminatie. Zo hingen er onder andere posters van Anne Frank.