Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor betere oogzorg in ontwikkelingslanden. Zo vertellen ze:

“Wij hebben het goed in ons land. Oog- en hoorzorg is er voor iedereen die het nodig heeft. Niet mee kunnen doen omdat je niet goed ziet, zorgt voor een achterstand. Graag zetten we ons in om mensen elders op de wereld de mogelijkheid te geven weer mee te kunnen doen; naar school gaan, werken, zelfstandig kunnen zijn!”

Opticiens in Nederland voeren oogmetingen uit en geven professioneel advies aan hun patiënten. Ze zijn onmisbaar in de oogzorg van Nederland. In ontwikkelingslanden is goede oogzorg niet zo vanzelfsprekend.

Vandaag de dag lijden 26 miljoen mensen in ontwikkelingslanden aan vermijdbare blindheid. SeeYou wil samen met opticiens in Nederland hierin verandering brengen.

Samen bereiken we meer

Met de hulp van opticiens, kan SeeYou in projectlanden Ethiopië, Rwanda en Cambodja zorg verlenen aan volwassenen en kinderen die slechtziend zijn. We streven er samen naar om dit jaar 300 operaties mogelijk te maken, 1300 mensen te voorzien van brillen en 5 oogverpleegkundigen op te leiden.

Het label: Opticien voor de Wereld

Opticiens die willen actievoeren voor SeeYou kunnen zich vanaf een bijdrage van 500 euro aansluiten bij het label: Opticien voor de Wereld. Zo openen SeeYou en opticiens in Nederland samen de ogen van kinderen en volwassenen met een visuele beperking.

Wil jij net als opticien Schelfhout met jouw optiek SeeYou steunen? Sluit je vandaag nog aan bij ons label Opticien voor de Wereld!