Zindoga is vier jaar oud. Hij woont met zijn moeder Maria en zijn grote zus Natasha in Gorongosa. Dit is een klein dorp in Mozambique dat enorm getroffen is door militaire conflicten.

Geen geld, geen diagnose

Zindoga werd geboren met een fysieke beperking. Hij kan niet lopen en heeft moeite om iets vast te grijpen met zijn handen. Volgens zijn moeder Maria wilden doktoren hem niet helpen omdat ze zijn conditie niet herkenden. Ze zou naar de hoofdstad moeten voor een medische diagnose, maar daarvoor had het gezin geen geld.

‘Zindoga kon zijn benen en handen niet gebruiken. Hij lag dagenlang huilend op de grond. Ik voelde me machteloos en wist niet hoe ik mijn kind kon helpen,’ vertelt Maria.

“Zindoga kon zijn benen en handen niet gebruiken. Hij lag dagenlang huilend op de grond.”

Zindoga krijgt een kans

Veldwerkers van SeeYou ontmoetten Zindoga en hebben hem opgenomen in het programma Every Life Matters. Omdat hij geen toegang had tot specialistische zorg in de hoofdstad, bracht SeeYou de zorg naar hem.
Via lokale hulpverleners en gehandicaptenorganisaties kreeg Zindoga fysiotherapie. Hierdoor kreeg hij meer bewegingsvrijheid. En nog belangrijker, hij kon weer meedoen!

Zijn moeder vertelt over de verandering die ze bij haar zoon zag nadat hij medische zorg kreeg: ‘Ik ben zo blij om zijn ontwikkeling te zien. Na twee jaar zie ik een enorm verschil. Mijn zoon kan weer spelen met andere kinderen. Zijn favoriete spel is voetbal.’

Zorg is voor iedereen

Het hoofddoel van het project Every Life Matters is om gezondheidszorg  inclusiever te maken voor kinderen zoals Zindoga. SeeYou vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking toegang krijgen tot de zorg die ze nodig hebben. Alleen dan kunnen zij meedoen in de samenleving.

Vind jij ook dat kinderen als Zindoga de kans moeten krijgen om mee te doen? Ondersteun het Every Life Matters project in Mozambique nu!