Mensen met een handicap zijn in het bijzonder kwetsbaar voor het coronavirus. Niet alleen omdat ze vatbaar zijn voor het coronavirus, ook kampen ze met een slechte toegang tot medische zorg en armoede. Veel mensen met een handicap werken buitenshuis, zijn veel in contact met anderen of moeten zelfs bedelen om te overleven. Zelfisolatie en de maatregelen binnen het land hebben een enorme impact op hun leven; dit betekent geen of weinig inkomsten. Het is voor mensen met een handicap onzeker hoe zij zichzelf en hun familie van eten moeten voorzien.

Ons actieplan tegen corona

SeeYou biedt noodhulp op het gebied van voedsel, medische zorg, onderwijs en levensonderhoud aan mensen met een handicap. De projecten zijn ingericht aan de hand van onze vijf actiepunten tegen het coronavirus:

  • Preventie: Toegankelijke en correcte communicatie verspreiden aan mensen met een handicap over de impact en preventie van het coronavirus.
  • Pleitbezorging: Regeringen oproepen en ondersteunen om te zorgen voor toegankelijke noodhulp en preventie.
  • Behandeling: Ontwikkelen van concrete, ondersteunende maatregelen om de gezondheidsstelsels in onze projectlanden te versterken. Met speciale aandacht voor mensen met een handicap.
  • Overleven: Mensen met een handicap ondersteunen door hen te voorzien van primaire levensbehoeften, zoals voedsel.
  • Bescherming: Beschermen van onze teams en tegelijkertijd als organisatie volledig operationeel blijven.

Bescherm de meest kwetsbare!

Ondanks dat we al veel hulp hebben geboden, zijn er nog veel meer mensen met een handicap die onze ondersteuning nodig hebben. Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met jouw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van voedsel en medische zorg. Help jij ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten?

Doneren?

Help mee

Voor een relatief klein bedrag maak je al een groot verschil in het leven van een mensen met een (visuele) beperking.

Doneer direct!

Voor € 7 geef je 1 liter desinfecterende handgel.

Voor € 14 geef je een voedselpakket aan iemand met een (visuele) beperking.

Voor € 19 geef je een hygiëneset aan een kind met een handicap.