“De oogarts vertelde mij dat ik staar heb”

Haar leven lang zag Mabaze (60) scherp. Tot vorig jaar. “Ik kreeg last van droge ogen en al snel ging mijn zicht achteruit. Tot ik bijna niets meer kon zien. En geen dokter in de buurt kon mij helpen.” 

In de landen waarin we werken komen we dagelijks mensen zoals Mabaze tegen. Mensen met een oogziekte die we met een simpele behandeling het zicht terug kunnen geven. Gelukkig maakte Mabaze met haar zoon de reis naar ons oogziekenhuis in Grarbet (Ethiopië). Ze vertelt er dankbaar over: “De oogarts vertelde mij dat ik staar heb. Ik werd opgenomen en een paar dagen geleden ben ik geopereerd aan mijn rechteroog. Ik merk nu al een enorm verschil!” 

Met haar zoon maakte Mabaze de lange reis naar het ziekenhuis in Grarbet.

80% van de visuele beperkingen zijn te voorkomen. Veel mensen, zoals Mabaze, worden dus onnodig blind. In het oogziekenhuis in Grarbet (Ethiopië) verlenen we daarom oogzorg. Kundige artsen onderzoeken, stellen diagnoses, geven medicijnen, behandelen verschillende soorten oogziektes en voeren oogoperaties uit. De middelen zijn schaars en het aantal mensen dat hulp nodig heeft is groot. Daarom is jouw hulp hard nodig!