Ze houdt de hand van haar kleindochter stevig vast. Console is op weg naar het ziekenhuis, samen met haar kleindochter. Console is aan een oog blind en aan haar andere oog slechtziend. De band tussen de twee is warm. De tocht naar het ziekenhuis brengt nare herinneringen met zich mee. “Ik ben veel ziek geweest”, vertelt Console.

“Ik ging dan naar het ziekenhuis voor behandelingen, maar er was geen hulp voor mij.”

“Ze gaven mij wat pillen en stuurden mij dan weer naar huis. De verpleegsters leken niet om mij te geven.”

Gezien worden

Voor veel mensen met een visuele beperking is het leven zwaar. Concrete hulp ontbreekt vaak, en vooroordelen vanuit de omgeving zijn enorm. Console wilde niets liever dan gezien worden. En vele anderen met een handicap willen ook gezien worden. Zodat zij goede medische zorg krijgen en toegang krijgen tot de juiste medicijnen. Dat kunnen we alleen samen met jou realiseren.

Help mee

Ik zie jou

Met jouw bijdrage zorg je ervoor dat kinderen en vrouwen zoals Console de juiste medicijnen en zorg krijgen. En dat ze weten: Ik word gezien.

Doneer direct

Voor €8,50 realiseer je een oogonderzoek bij een kind met een visuele beperking

Voor €25 geef je voorlichting aan ouders en verzorgers over inclusieve gezondheidszorg

Voor €50 geef je een oogbehandeling aan iemand met een visuele beperking

Medische zorg voor iedereen

Veel mensen in Mozambique, Rwanda en Ethiopië hebben geen tot weinig toegang tot goede gezondheidszorg. Voor mensen met een handicap is de toegang tot goede zorg moeilijker. Every Life Matters is een van onze projecten, waarin we dit in deze mensen zién! Console is een van de mensen die we helpen met dit project, maar zij is natuurlijk niet de enige.