Maak kennis met Rubiyo
Rubiyo is anderhalf jaar oud. Hij werd geboren met een klompvoet: een afwijking die veel pijn veroorzaakt. Zijn vader, die zelf ook een klompvoet heeft, wil hem die pijn graag besparen en heeft zo snel mogelijk hulp gezocht. Hij weet dat het mogelijk is om de stand van de voet in een vroeg stadium te corrigeren.

Rubiyo
Rubiyo (1,5) en zijn vader. Foto: Jilke Tanis

Maak kennis met Console
Console is op weg naar het ziekenhuis, samen met haar kleindochter. Console is aan een oog blind en aan haar andere oog slechtziend. De band tussen de twee is warm. De tocht naar het ziekenhuis brengt nare herinneringen met zich mee. “Ik ben veel ziek geweest”, vertelt Console. “Ik ging dan naar het ziekenhuis, maar er was geen hulp voor mij omdat ik blind ben.”

“Er was geen hulp voor mij in het ziekenhuis.”

“Ze gaven mij wat pillen en stuurden mij dan weer naar huis. De verpleegsters leken niet om mij te geven.”

Gezien worden

Voor veel mensen met een (visuele) beperking is het leven zwaar. De omgeving heeft vaak enorme vooroordelen. Mede daardoor ontbreekt het vaak aan concrete hulp.

Omdat Rubiyo’s vader vecht voor een pijnvrije toekomst voor zijn zoon, wordt Rubiyo nu geholpen. En Console? Zij wil niets liever dan gezien worden!

Veel andere mensen met een handicap willen ook gezien worden. Zodat zij goede medische zorg krijgen en toegang krijgen tot de juiste medicijnen. Dat kunnen we alleen samen met jou realiseren.

Help mee

Ik zie jou

Met jouw bijdrage zorg je ervoor dat kinderen en vrouwen zoals Console de juiste medicijnen en zorg krijgen. En dat ze weten: Ik word gezien.

Doneer direct

Voor €8,50 realiseer je een oogonderzoek bij een kind met een visuele beperking

Voor €25 geef je voorlichting aan ouders en verzorgers over inclusieve gezondheidszorg

Voor €50 geef je een oogbehandeling aan iemand met een visuele beperking

Medische zorg voor iedereen

Veel mensen in Mozambique, Rwanda en Ethiopië hebben weinig tot geen toegang tot goede gezondheidszorg. Voor mensen met een handicap is de toegang tot zorg nóg moeilijker. Met het project Every Life Matters werken we aan toegankelijke gezondheidszorg voor Rubiyo, Console en vele anderen.