Bruce werd uitgelachen door zijn klasgenootjes op school. Hij kon het schoolbord niet lezen, tenzij hij opstond en voor het bord ging staan. Zijn leerkrachten zagen dat Bruce moeite had met veraf kijken. Door de opleiding van het Kabgayi Inclusive Education Unit in Rwanda wisten ze hoe ze Bruce konden helpen en verwezen hem door naar de Kabgayi Eye Clinic.   

Bruce bleek een aandoening te hebben waarbij de lens van het oog gedeeltelijk loslaat. Hij kreeg een telescoop waarmee hij in de verte kan zien. Dankzij de telescoop kan hij weer meedoen in de lessen en hoeft hij niet steeds naar het bord te lopen.  

Voorlichting

Zijn klasgenootjes waren heel nieuwsgierig naar de telescoop. Om te voorkomen dat Bruce hiermee gepest zou worden heeft het Kabgayi Inclusive Education Unit voorlichting gegeven op school. Zijn klasgenootjes begrijpen nu waarom Bruce de telescoop nodig heeft.  

Het is heel belangrijk dat leerkrachten, families en kinderen zijn voorgelicht over oogproblemen. Zo kunnen ze tijdig aan de bel trekken en kunnen kinderen als Bruce onderwijs blijven volgen. 

Geef jij ook om onderwijs?

Met jouw gift kunnen we nog meer kinderen met een visuele beperking naar school laten gaan. Help jij vandaag nog mee?