In maart waren collega’s Janine en Jasper naar Ethiopië. Tijdens hun vijfdaagse reis zijn ze op bezoek geweest bij een aantal lokale partners en projecten. We geven je een klein kijkje in hun reis!  

Stop 1: Het EmployAble programma 

In Awassa, een stad in Zuid-Ethiopië, bezochten ze jongeren die een training metaalbewerking, houtbewerking of kapperstraining krijgen middels het EmployAble programma. “De jongeren waren erg blij en trots om te laten zien wat zij hebben geleerd”, vertelt Janine.  

Stop 2: Het Every Life Matters project 

De reis van Janine en Jasper ging door naar Sodo; een stad in het zuiden van Ethiopië. Een training over hoe zorg toegankelijker kan worden gemaakt voor mensen met een beperking, heeft de ogen geopend bij de Ethiopische overheid. Sommige mensen met een handicap kwamen nooit uit hun huis, werden verstopt door familie en hadden geen toegang tot zorg. “Eerder zagen we het niet”, vertelt een medewerker. “Nu zien we dat mensen met een beperking door familie en vrienden worden aangemoedigd naar ons toe te komen. Zij tellen nu mee in de gemeenschap.” 

Stop 3: het Grarbet Tehadiso Mahber ziekenhuis 

De laatste stop: Grarbet Tehadiso Mahber (GTM) ziekenhuis, een lokale partnerorganisatie van SeeYou in Ethiopië. Het ziekenhuis geeft zowel medische zorg als oogzorg. “Er zijn ongeveer 5000 kinderen met een vergroeiing in hun benen en voeten in Ethiopië per jaar”, vertelt Janine. “Hiervan krijgen slechts 2000 kinderen een behandeling. Eerst hebben ze een of meerdere operaties nodig. Daarna moeten ze een aantal maanden beugels om de benen dragen.” 

Geef 300 kinderen een operatie zodat ze weer kunnen lopen 

Dankzij donateurs zoals jou kunnen we Bakri en 300 kinderen helpen. Jouw donatie zorgt ervoor dat zij de juiste medische zorg krijgen. Geef jij voor een behandeling van kinderen met een handicap?