Organist en ambassadeur Tjaco van der Weerd beleefde zaterdag 25 maart een bijzondere avond. Hij vierde zijn avond met een prachtig concert in de Grote- of Stephanuskerk in Hasselt. Het Reformatorisch Jongerenkoor Omnia Cum Deo uit Kampen en het Mannenkoor Eneas uit Urk leverden een bijdrage. Daanaast presenteerde hij zijn nieuwe cd. De opbrengst van 1736,25 euro was bestemd voor SeeYou.

Tjaco: ‘Het was fantastisch om de koren onder leiding van vriend Harry Dekker te mogen begeleiden! Verder kreeg ik kippenvel van de massale samenzang. Maar het bijzonderste moment vond ik dat ik de cd mocht overhandigen aan mijn zoon, één van mijn grootste inspiratiebronnen. Ik ben heel blij met de opbrengst voor SeeYou, dank aan alle sponsoren!’

Harry Dekker, die de koren begeleidde: ‘Ik vond het bijzonder dat Tjaco mij uitnodigde voor deze avond. Ik had aanvankelijk geen idee hoe ik als dirigent samen moest werken met Tjaco, aangezien hij mij niet kan zien. Tot mijn verrassing bleek dat heel goed te gaan. Tjaco bleek veel op te kunnen vangen door zijn scherpe gehoor’.

SeeYou deelde deze avond verhalen over het oogzorgprogramma in Ethiopië. Dicky, directeur van SeeYou: ‘Tjaco is al jarenlang ambassadeur van onze stichting. We vinden het bijzonder dat Tjaco zijn muzikale talenten inzet voor SeeYou. Dankzij zijn inzet kunnen wij weer veel mensen in de armste gebieden behandelen, en ervoor zorgen dat zij gezien worden’.