Maak kennis met Mabaze Sulayman Hussein, een vrouw van 60 jaar. Samen met haar twintigjarige zoon Aba reisde ze 170 kilometer naar de oogkliniek in Grarbet voor een ingreep. “Een jaar geleden begon mijn ogen erg droog te worden. Al snel werd mijn zicht slechter en slechter, tot ik bijna niets meer zag. Ook mijn andere oog ging achteruit en ik kon steeds minder activiteiten doen. Ik ging nergens meer heen en ging alleen voor een bezoek aan het toilet nog naar buiten. Meer niet. Voorheen was ik altijd bezig, nu werd ik depressief en kon ik niks meer doen.”  

Mabaze bezocht het afgelopen jaar verschillende klinieken in de buurt, maar niemand kon haar helpen. Toen ze van bekenden hoorde die in Butajira in een oogkliniek behandeld waren, besloten haar zoon en zij ook naar die stad te reizen. Zondag maakten ze de lange reis en na een overnachting in Butajira registreerde ze zich maandag voor een operatie. Dinsdag kon ze al terecht voor een operatie. Mabaze was erg blij dat ze weer naar huis kon. Ze merkte een enorm verschil: ze kon weer zien!

“God zegene mijn zoon, omdat hij me hierheen bracht en de dokters voor hun werk.”

Mabaze

Ze is erg blij dat ze weer kan zien en ze hoopt dat haar andere oog ook snel behandeld kan worden. Over twee à drie maanden hoopt ze weer terug te komen voor die operatie. “Voor nu ben ik blij dat ik mijn zicht in mijn rechteroog terug heb!” 

Voorkom onnodige blindheid

Net als Mabaze zijn er nog veel mensen die onnodig blind worden. 80% van de visuele beperkingen zijn te voorkomen.
In het oogziekenhuis in Grarbet (Ethiopië) verlenen we daarom oogzorg. Kundige artsen onderzoeken, stellen diagnoses, geven medicijnen, behandelen verschillende soorten oogziektes en voeren oogoperaties uit. De middelen zijn schaars en het aantal mensen dat hulp nodig heeft is groot. Daarom is jouw hulp hard nodig! Help jij mee om deze mensen een betere toekomst te geven? Geef zicht, geef leven!