“De twaalfjarige Tebarak is aan zijn linkeroog blind geworden. Zijn rechteroog verliest ook steeds meer zicht. De enige optie is een operatie, maar zijn ouders hebben daar het geld niet voor. Tebarak maakt zich grote zorgen. Wat als hij straks niets meer ziet?”

Het zijn bijzondere mensen, alle 400. Bescheiden, vriendelijk, hardwerkend, moedig. Kinderen, vaders en moeders uit Zuid-Ethiopië. Met nog een leven voor zich. Maar ze staan elke dag op in de wetenschap dat ze binnenkort blind zullen worden als hun oogaandoening niet snel wordt behandeld. Ze hebben geen geld voor een eenvoudige operatie, zelfs niet voor medicijnen. Dit mag niet de reden zijn dat binnenkort het licht in hun ogen uitdooft. Wil jij hen van de wachtlijst halen? Door een donatie van 70 euro maak je al een oogoperatie mogelijk.

Met ons speciale actiepakket voor bedrijven, Open Blik, kan jij ook samen met jouw medewerkers de wachtlijst korter maken door een actie(week) te organiseren. Met een bijzondere lunch, de Game of Life of andere leuke opties. Goed voor de teambuilding én voor het verkorten van de wachtlijst. Vraag dit bijzondere pakket hier aan. Op zoek naar andere mogelijkheden tot samenwerking? Ga dan met ons in gesprek.


Wie geef jij vandaag
het zicht weer terug?

En met een kleine ingreep in een lokale kliniek kunnen we een groot verschil maken. Wij willen graag 400 mensen helpen met een operatie, voor het te laat is en zij blind worden.

Doneer direct

70 euro
1 oogoperatie

350 euro
5 oogoperaties

700 euro
10 oogoperaties

Over het project

In de regio’s Batu en Butajira in Ethiopië zijn veel kinderen en volwassenen met oogproblemen zoals staar of trachoom. Dat komt door armoede en slechte hygiëne. Bij beide ziektes gaan je ogen langzaam achteruit tot je volledig blind bent en een operatie niet meer helpt. Maar als je op tijd ingrijpt, zijn deze ziektes goed te verhelpen. Ieder mens is kostbaar in Gods ogen. En met een kleine ingreep in een lokale kliniek kunnen we een groot verschil maken. Wij willen daarom 400 mensen helpen met een operatie, voor het te laat is en zij blind worden.

Doneer direct

Meer informatie?

Voor meer informatie over ons actiepakket Open Blik, bekijk dan hier het routeboekje. Hierin maak je kennis met Ethiopiërs met een visuele beperking en lees je meer over welke routes beschikbaar zijn voor u om actie te ondernemen.

Wil je meteen aan de slag gaan met het bedrijvenpakket Open Blik? Klik hier voor de bestellijst en stuur een ingevulde versie op naar ons. Wij zorgen dat de promotiematerialen zo snel mogelijk jouw kant op komen. Of vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op.

Actieweek

Ja, ik doe mee aan de actieweek. Neem contact met mij op.